Er is nu na de eerste AED op de kinderboerderij de Herweijerhoeve, nu een tweede beschikbaar in het Zuiderpark.

Deze is door de inspanningen van Stoomgroep West Zuiderpark gerealiseerd.

De AED is opgehangen aan het seinhuis aan het einde van het parkeerterrein ingang Melis Stokelaan recht tegenover ingang van de atletiek vereniging Sparta en de negen grote overgang spoorwegbomen langs de ventweg naar het parkeerterrein HDV.

In de avonduren is de AED verlicht en een camera erop.

AED

Wat vindt de stadsdeelwethouder Escamp van het Zuiderpark?

Richard de Mos is onze nieuwe stadsdeelwethouder in Escamp. In die functie volgt hij Rabin Baldewsingh op.

Op onze pagina van MorgenstondNieuws die recent in de Zuidwesterkrant was afgedrukt, stond een interview met wethouder De Mos. Vanwege de beperkte ruimte hebben wij het interview moeten inkorten. Tijdens dat gesprek kwam ook het Zuiderpark aan de orde. Dat gedeelte wil de redactie van MorgenstondNieuws hierbij graag onverkort weergeven.

Rick Baron

“Het Zuiderpark grenst aan Morgenstond. Het Wijkplatform Morgenstond is ook nauw betrokken bij de nieuwe Stichting Zuiderpark waarin o.a. bewoners en ondernemers die in het Zuiderpark zijn gevestigd alsmede andere belanghebbenden participeren om het Zuiderpark nog aantrekkelijker te maken. Hoe sta jij daar tegenover? Wellicht heb je zelf wat suggesties hoe de attractiviteit van het Zuiderpark kan worden verhoogd?”

Reactie wethouder: 


“Het Zuiderpark is natuurlijk ons echt Haagse volkspark, waar we als stad en buurt trots op moeten zijn. Er is lekker veel groen en het biedt ruimte aan iedereen. Jong en oud. Het is een mooie plek om rust te vinden voor bewoners in het park, maar ook een prachtige evenementenlocatie. Ik wil een goede balans vinden tussen rust en evenementen op het terrein. In het Zuiderpark zijn ook veel sportactiviteiten, onder andere op de Sportcampus. Voor de Sportcampus wil ik graag meer functies bedenken, want dat is echt een hele mooie locatie met veel mogelijkheden. Naast het Zuiderpark wil ik ook de Uithof meer aandacht geven. Ook zo’n gave en groene locatie waar veel te beleven is. Ik laat me ook graag adviseren door de inwoners en ondernemers van Escamp, dus voor zowel de Uithof als het Zuiderpark geldt: Ik sta open voor ideeën!”

 

 


De gezellige decembermaand breekt weer aan!
De redactie van MorgenstondNieuws nodigt alle bewoners uit om een of meerdere digitale kerstfoto's te mailen naar ons gmailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Op onze wijkpagina die half december in de Zuidwester Krant uit komt plaatsen wij dan de winnende foto en diegene ontvangt van ons een VVV-bon van 25 euro.
Stuur uw foto uiterlijk 6 december naar het hierboven vermelde gmail adres. Vergeet niet uw naam en adres er bij te vermelden voor de VVV-bon!!
Het maakt niet uit hoe oud de foto's zijn. Het liefst hebben wij natuurlijk een foto uit de wijk of van kerstsfeer bij u thuis, maar dat is niet verplicht. Heel veel succes!!!