Het Wijkplatform Morgenstond is een bewonersorganisatie van en voor bewoners die zich inzet voor het “Algemeen wijkbelang”. Het Wijkplatform Morgenstond organiseert activiteiten die de relatie tussen de wijkbewoners onderling en hun leef- en woonklimaat stimuleert.

Om zo goed mogelijk de wijkbewoners van Morgenstond te vertegenwoordigen zijn meerdere werkgroepen actief. Iedere werkgroep gaat aan de slag in de wijk vanuit zijn eigen invalshoek en probeert invloed uit te oefenen om een zo goed mogelijk resultaat voor de wijkbewoners te krijgen.

Het Wijkplatform Morgenstond wordt financieel ondersteund door de gemeente Den Haag. In de gezamenlijke vergadering van alle werkgroepen, buurtcommissies en wijkbewoners van Morgenstond wordt het beleid van het wijkplatform vastgesteld.

Het Wijkplatform morgenstond is gehuisvest in Ontmoetingscentrum Morgenstond.
1e Eeldepad 3
2541 JG Den Haag
Telefonisch bereikbaar op nummer 070 3673356 op dinsdagen van 9.30 - 12.00 en woensdagen van 9.30 - 14.00   

Per email altijd bereikbaar op
info@wijkplatformmorgenstond.nl 

Bezoek onze Facebook pagina voor actuele informatie of de Facebookpagina ‘De Escamper’

Blik op Morgenstond

Vijf leden van Fotoclub Retouche hebben zich afgelopen jaar beziggehouden met een fotoproject over de Haagse wijk Morgenstond. Zij zijn allen amateurfotografen die fotograferen zoor hun plezier. De wijk Morgenstond is van oorsprong een wijk met een rijke Helaas komt de wijk afgelopen jaren vaker negatief in het nieuws.

De fotografen van Retouche zijn de wijk ingegaan om met nieuwe ogen naar de wijk te kijken. Maarten Mulder, een van de leden van de club is zelf geboren en getogen in de wijk. De overige leden komen uit andere delen van Den Haag en hebben juist met een nieuwe blik naar de wijk gekeken. Hun oog viel op het vele groen, de grote lanen, de architectuur maar ook hoe men de omgeving eigen maakten er leeft.

Het doel hiervan is om de wijk in een positief daglicht te stellen en de bewoners van de wijk weer trots te maken op hun omgeving. We sluiten niet de ogen voor alles wat als negatief ervaren wordt in de wijk, maar richten de aandacht juist op het positieve. De expositie probeert bij te dragen aan de terugkeer van de trots, die in jaren 50 en 60 zo kenmerkend was voor Morgenstond.

Fotografie: Peter van Dam, Rikie van der Have, Maarten Mulder, To Vollebregt en Yolie Visser.